Ceremonie de depunere a jurământului militar

Jurământul de credință față de patrie reprezintă momentul cu încărcătura emoțională cea mai puternică din cariera unui militar.
Astăzi, 23 septembrie, în cadrul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a avut loc, într-un format restrâns, ceremonia de depunere a jurământului militar pentru doi cursanți de la Programul de formare a ofițerilor și subofițerilor rezerviști voluntari.
În alocuțiunea sa, comandantul Școlii de Instruire, domnul colonel ing. Gheorghe Șerban i-a îndemnat pe aceștia să conștientizeze momentul unic al depunerii jurământului militar dar și importanța misiunii pe care o au în armata României.



„Dragi ostași, trăiți astăzi momentul unic al depunerii jurământului militar, prilej de reconsiderare a personalității, de mândrie și onoare pentru condiția de apărător al țării. Sunt convins că îl înțelegeți și îl trăiți la adevărata sa dimensiune, aceea a responsabilității, a onoarei și a datoriei față de țară și de valorile poporului român. Cuvintele rostite astăzi vă vor fi pavăză pentru anii de muncă asiduă care vor urma și vă vor ajuta să puteți, să vă depășiți propriile limite în momentele cruciale, astfel încât să vă puteți îndeplini exemplar datoria pe care v-ați asumat-o”, a subliniat comandantul școlii colonel ing. Gheorghe Șerban.

©2024 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare