Heraldică


Însemnul heraldic al Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică este compus din însemnul heraldic al armatei României, ca simbol de bază, peste care este suprapus un scut de tip regiment corespunzător nivelului ierarhic și eșarfa de culoare albă cu denumirea în clar a unității: ŞCOALA DE INSTRUIRE PENTRU COMUNICAŢII, TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI ŞI APĂRARE CIBERNETICĂ. Scutul este de culoare albastră cu contur alb și conține patru figuri heraldice și deviza „SEMPER NEXUM".
Prima figură este situată în partea de jos și este constituită din Cartea deschisă. Aceasta reprezintă, în general, învățământul, iar în acest caz, simbolizează misiunea de bază a Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, cea de formare și perfecționare a specialiștilor din domeniile comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică din armata României, cu temeinice fundamente teoretice și practice, hotărâți să facă fată evoluțiilor spectaculoase din domeniile lor de activitate.
A doua figură este situată în partea din stânga și este constituită din Antena satelitară care reprezintă simbolul comunicațiilor moderne.
A treia figură este situată în partea din dreapta și este constituită din două elemente: Lacătul închis împrejmuit de un cerc negru închis - simbol al apărării cibernetice; Punctele negre conectate cu primul element - reprezintă rețelele de comunicații și informatice, prin care sunt transmise în siguranță informațiile.
A patra figură este situată în partea de sus și este constituită din două elemente: Terminalul digital - simbol al tehnicii digitalizate; Harta României cu pânza de păianjen - reprezintă rețeaua națională de comunicații, capabilitatea de a filtra, gestiona și transmite informații digitalizate, radio sau combinate, la un nivel ce tinde spre perfecțiunea unei pânze de păianjen. „SEMPER NEXUM", cu traducerea „MEREU CONECTAŢI", reprezintă deviza Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică. Fondul albastru simbolizează cerul senin al patriei noastre și mediul optim de propagare (eterul), element esențial în realizarea comunicațiilor militare.

©2024 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare