Mesajul Comandantului

Evoluția domeniilor comunicațiilor, tehnologiei informaţiei și apărării cibernetice este una extrem de dinamică, atât la nivel conceptual și structural, soluțiile tehnice oferite sunt tot mai diverse, un „smart phone” apărut anul trecut este deja învechit, conceptul „cloud” este tot mai des folosit și aproape nu mai putem discuta despre comunicații fără să gândim totul la nivel rețea.

Mediul militar nu putea să nu profite de acest fenomen, astfel saltul de la tehnologia analogică la cea digitală, care a adus provocări majore, dar şi oportunităţi deosebite în ceea ce priveşte posibilităţile de schimb informaţional, s-a concretizat în realizarea unor sisteme de comunicaţii şi tehnologia informaţiei integrate, de înaltă tehnicitate, cu un înalt grad de complexitate, fără de care ducerea războiului modern este de neconceput. Din punctul de vedere al comunicațiilor și tehnologiei informaţiei putem spune că suntem deplin compatibili și interoperabili cu statele membre NATO și UE, lucru vizibil în teatrele de operații.

Pentru exploatarea optimă a sistemelor de comunicații și tehnologia informaţiei avem nevoie de foarte buni specialiști în domeniu. Acesta este momentul în care Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică își face simțită prezența, ca unica instituție de învățământ de la nivelul Ministerului Apărării Naționale, care asigură formarea și perfecționarea specialiștilor din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informaţiei, valorificând întreaga tradiție a învățământului militar în armă.

Educaţia oferită în instituția noastră reprezintă cheia devenirii personalităţilor de mâine, fiind esenţială în formarea atât a unor caractere puternice, a abilităţilor de a lucra în echipă, cât și a unor foarte buni specialiști în armă.

La finalizarea cursurilor, cei mai buni vor fi selecţionaţi pentru a-și desfăşura activitatea în unitățile de prestigiu ale Armatei României, în structuri aliate şi europene, aflate pe teritoriul naţional sau în afara graniţelor, ceea ce necesită o foarte bună pregătire, o bună cunoaştere a limbilor străine şi a procedurilor de lucru specifice.

Instituţia vă pune la dispoziţie facilităţi de instruire moderne, dascăli şi instructori cu o foarte bună reputaţie, iar Dumneavoastră trebuie să adăugaţi entuziasm şi creativitate, multă dăruire şi perseverenţă pentru a atinge cele mai înalte performanţe.

Vă invit la Sibiu, să descoperiți un oraș cultural modern, în care trecutul se îmbină armonios cu prezentul, un oraș universitar efervescent cu multiple posibilități de dezvoltare intelectuală, dar și un oraș care oferă posibilități diverse pentru petrecerea timpului liber.

Comandantul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică
Colonel
          ing. Gheorghe ȘERBAN

©2024 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare