Misiune

Școala de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică asigură formarea inițială și continuă în Arma Comunicaţii şi Informatică a resursei umane din Ministerul Apărării Naționale, din alte instituții cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, din instituțiile responsabile cu managementul riscurilor, precum și din alte ţări membre NATO, UE sau partenere. Angajații Școlii își demonstrează zilnic valoarea în calitate de profesori și educatori și nu ezită să iși asume o nouă provocare, într-o situație în timp real, pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor.
Suntem conștienți că trăim într-o epocă a informației. Revoluția din domeniul tehnologiei informației ne-a schimbat fundamental stilul de viață. Casele noastre funcționează automat atunci când nimeni nu este acasă și ne bucurăm de comunicații simultane bazate pe multimedia în operațiuni militare. În zilele noastre, inima războiului modern o reprezintă informația. Informațiile în timp real asigură baza pentru îndeplinirea cu succes a operațiunilor, iar într-un război modern superioritatea informațională este un sine qua non al capacităților militare dorite.
Superioritatea informațională este vitală pentru a utiliza elemetele de precizie într-o manieră care poate să creeze rezultatele dorite. Comunicațiile devin mai importante pe măsură ce colectarea informațiilor se realizează în timp real și pe măsură ce armamentul din dotare dobândește capacitatea de a răspunde la astfel de informații. Conștientizarea spațiului de luptă modern și informațiile asigurate în timp real permit un ritm operațional accelerat, precum și o identificare foarte precisă a aliatului cât și a inamicului pe câmpul de luptă.
Un sistem de transmitere și recepție a informațiilor în rețea permite un avantaj în luptă, deoarece unitățile tactice au informații relevante și în timp util pe câmpul de luptă. Senzorii in timp real, muniția ghidată, de precizie transformă spațiul de luptă într-unul mai letal și mai dispersat.
Revoluția IT face posibilă lupta împotriva inamicului într-o situație în timp real. Prin urmare, comandanții pot conduce trupele mai eficient decât în situația convențională. Este o schimbare profundă în războiul modern, iar majoritatea statelor depun un efort susținut și alocă resurse naționale semnificative pentru îmbunătățirea capabilităților tehnologice militare. De asemenea, se depun eforturi cosiderabile pentru vizualizarea câmpului de luptă, pentru îmbunătățirea sistemelor de comandă și control, dar și pentru controlarea rapidă a sistemelor de tragere bazate pe senzori.
Tehnologiile moderne folosite și informațiile actualizate reprezintă un prim pas și baza pentru o armată pregătită pentru spațiul războiului modern, pe care Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică le asigură militarilor din Armata României.

©2023 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare