Am fost prezenți, astăzi, la ceremonia dedicată Zilei Armatei României, organizată de Garnizoana Sibiu.

Ceremonia militară și religioasă s-a desfășurat la monumentul „Ostașului din toate timpurile” unde au fost depuse coroane  de flori pentru toți cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

La manifestare au participat comandanți din Garnizoana Sibiu, elevi şi studenți militari, autorități publice locale și un sobor de preoți.
Ziua Armatei României este una dintre cele mai importante sărbători naționale și este stipulată prin Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

Aceasta zi marchează în conștiința colectivă data de 25 octombrie 1944, când Armata Română a eliberat Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei.


La mulți ani tuturor militarilor români!🇴

 

În cadrul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a fost organizat, marți, 24 octombrie, un exercițiu de simulare de incendiu și evacuare a persoanelor.

Scenariul elaborat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu a prevăzut izbucnirea focului la un laborator de comunicații, cu degajări masive de fum și gaze toxice.
Incendiul simulat a avut loc la etajul I iar un instructor și două eleve nu au putut fi evacuați de către personalul școlii fiind necesară intervenția pompierilor pentru a-i salva.La fața locului au fost dislocate o autospecială SMURD și o autospecială de stingere a incendiilor.

Acest exercițiu se desfășoară anual în cadrul Școlii de Instruire cu scopul de a preveni, instrui și pregăti pentru situații de urgență elevii, cursanții și personalul școlii.

Le mulțumim pentru sprijin colegilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu.

Întâlnirea de astăzi, 13 octombrie, cu elevii Colegiului Economic ”George Barițiu” din Sibiu a fost una inspirațională.

Am discutat cu ei despre cariera militară, despre cursuri, tehnologie și inovație. Am fost bucuroși să vedem interesul lor pentru armată, respectul lor pentru uniformă și pentru viața unui militar.

De asemenea, elevii au aflat că în cadrul Școlii de Instruire, militarii au posibilitatea de a se perfecționa de-a lungul carierei lor urmând diverse cursuri de specialitate și de perfecționare în arma comunicații, tehnologia informațiilor și apărare cibernetică.Prin campania organizată de Ministerul Apărării Naționale, "Ziua Armatei României în școli", aflată anul acesta la cea de-a unsprezecea ediție, răspundem curiozității elevilor referitoare la ce înseamnă să fii militar, care este misiunea noastră și le punem la dispoziție informații despre instituția de învățământ militară non-universitară și de formare continuă.

În perioada 13–23 octombrie vom fi prezenți cu câte un stand expozițional în mai multe localități, atât din județul Sibiu: Miercurea Sibiului, Șura Mare, Mediaș, Jina și Tălmaciu, cât și din țară, unde ne vor aștepta tinerii să le împărtășim informații utile despre o carieră în armata României.

©2023 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare