Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului.

Cu acest prilej, elevi și cadre militare ale Școlii de Instruire au participat, astăzi, la ceremonia de depunere de coroane pentru eroii care s-au jertfit pe câmpul de luptă în numele dreptății și pentru apărarea țării.
Ceremonia militară și religioasă a avut loc la Monumentul eroilor din localitatea Ocna Sibiului la care au participat  oficialități publice locale, elevi, profesori și un sobor de preoți.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare a drapelului de luptă al școlii și a elevilor militari.

Glorie eternă ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă!

Momente pline de emoție pentru cei 74 de soldați gradați profesioniști care au depus, vineri, 31 mai, jurământul militar la Centrul de instrucție pentru comunicații, tehnologia informației din Craiova, în prezența dlui colonel Cristian Serescu, locțiitorul comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, a dlui colonel ing. Gheorghe Șerban, comandantul Școlii de Instruire, a domnului locotenet-colonel Daniel Dacica, comandantul Centrului, a familiei și prietenilor.
Îi felicităm și le dorim mult succes în cariera militară! 

Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a organizat, în perioada 27 – 31 mai 2024, exercițiul tactic de specialitate CIBIN 24  la care au participat elevi, studenți ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cursanți și personal al școlii.
Desfășurat în două locații simultan (Școala de Instruire și tabăra Perii Dăii), exercițiul CIBIN 24 i-a provocat pe cei 270 de participanți să urmărească toate etapele necesare asigurării sprijinului de comunicații pentru operația unei structuri de nivel divizie, de la planificare până la instalare și exploatarea sistemelor.
Sub coordonarea instructorilor din Centrele de Perfecționare pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, utilizând tehnica de comunicații și IT, elevii, studenții și cursanții au desfășurat activități de instruire după un scenariu tactic fictiv, în care au avut ocazia să experimenteze atribuțiile fiecărui post de lucru.

Cu sprijinul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, la exercițiul CIBIN 24 au participat personal și tehnică din cadrul Centrului 346 comunicații și tehnologia informației “Sava Henția” Sebeș.

©2024 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare