Cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, elevi și cadre militare ale școlii noastre au participat, miercuri, 18 ianuarie, la manifestările organizate în Piața Mare a Sibiului și la Sala Thalia.
Pe acordurile Muzicii Militare a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cei prezenți au avut oportunitatea de a se prinde în Hora Unirii.Momentele artistice de însemnătate istorică au debutat în Piața Mare și au continuat la Sala Thalia cu un concert susținut de Filarmonica de Stat Sibiu.
Evenimentul a fost organizat de Garnizoana Sibiu în colaborare cu Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea Națională „Lucian Blaga” precum și, autorități publice locale.

Elevii militari au participat, astăzi, la manifestarea dedicată marelui poet Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Naționale.
Evenimentul a avut loc la statuia poetului din Parcul Sub Arini și a fost organizat de Garnizoana Sibiu în colaborare cu Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român „ASTRA”, Teatrul Național „Radu Stanca”, Universitatea Națională „Lucian Blaga” precum și, autorități publice locale.În cadrul manifestării, actori ai Teatrului Național „Radu Stanca”, studenți militari și elevi au prezentat un program artistic din opera lui Mihai Eminescu, acompaniați de Muzica Militară a Academniei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Ziua Culturii Naționale a fost în mod special aleasă, ziua în care s-a născut Mihai Eminescu. Anul acesta, în 15 ianuarie se împlinesc 173 de ani de la nașterea poetului național.

Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică organizează, în data de 02.03.2023, examen de admitere la Cursul de formare a subofițerilor în activitate, în arma comunicații și informatică, pentru ocuparea a 50 de locuri.
Perioada în care se va desfășura cursul de formare este 20.03. – 30.06.2023.
Înscrierea candidaților se face exclusiv din rândurile soldaților și gradaților profesioniști (SGP)!
Dosarul de candidat se întocmește de către biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar în a cărei zonă de responsabilitate (județ/sector) se află Unitatea militară în care sunteți încadrat, respectând strict termenele stabilite prin Graficul de recrutare și selecție, respectiv:
9.01.- 03.02.2023 – perioada de întocmire a dosarelor;
16.01. -10.02.2023 – perioada de selecție a candidaților;CRITERII DE RECRUTARE:
Vârsta maximă: 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare.
Studii: pentru candidații care sunt SGP în activitate: absolvenți ai studiilor postliceale sau superioare corespunzătoare armei.
Vechime: pentru candidații care sunt SGP în activitate - cel puțin un an vechime în serviciu ca soldați/gradați profesioniști în activitate, calculată la data finalizării programului de instruire și până la data începerii cursului de formare și să fi fost apreciați prin ultimul  document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puțin “Foarte bun”.
Pregătirea subofițerilor prin cursul de formare în arma comunicații și informatică se realizează în cadrul școlii noastre.

©2023 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare