Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională prin Decretul - lege nr. 1693 din 4 mai 1920 și este celebrată în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului.
În anul 1919, în semn de recunoștință față de militarii care au murit pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial, s-a semnat Tratatul de la Versaille, prin care țările beligerante și-au asumat întreținerea mormintelor ostașilor care au fost îngropați pe teritoriile acestora.
Ziua Eroilor sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului a fost hotărâtă și de Sfântul Sinod în 1920, consfințită mai apoi prin două hotărâri sinodale în anii 1999 și 2001 drept sărbătoare națională bisericească.


Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională a poporului roman prin Legea nr. 379/ 2003 și este celebrată în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului.
În cazarma Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a fost ridicată o troiță, în anul 2011, în memoria tuturor eroilor transmisioniști căzuți la datorie.  De asemenea,  în unitate se află un monument dedicat Mr.(pm) Octavian NIŢĂ, erou al Revoluției române din 1989,  împuşcat în data de 22 decembrie pe clădirea Romtelecom, de pe bulevardul Mihai Viteazul al minicipiului Sibiu.
În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea eroilor români care au căzut pe toate câmpurile de luptă de-a lungul veacurilor pentru libertate, dreptate, credință și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Începând cu data de 18.05.2020 se desfășoară modulul de formare inițială pentru seria suplimentară a soldaților gradați profesioniști în arma comunicații și informatică.Locul de desfășurare: U.M. 01606I
Garnizoana: Craiova
Adresa: B-dul Nicolae Romanescu, Nr. 221
Telefon: 0351 420 685
Persona de contact: Lt. Smaranda Cătălin

©2020 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare