De Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului, elevi și cadre militare ale Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au participat, astăzi, la ceremonia depunerii de coroane și jerbe de flori organizată în localitatea Gura Râului.
Festivitatea de comemorare a avut loc la Monumentul Eroilor din centrul comunei, acolo unde sunt înmormântați ostași gureni căzuți pe câmpurile de luptă, care s-au jertfit pentru independență, pentru libertatea și pentru demnitatea poporului român.Manifestația s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare a drapeluilui de luptă și a elevilor școlii.
Recunoștință și glorie eternă eroilor neamului nostru! Hristos s-a Înălțat!

Elevii de la Programul de studii postliceale cu durata de 2 ani – formare maiștri militari au montat, azi, cortul și echipamentele de specialitate, necesare pentru desfășurarea exercițiilor practice  din cadrul disciplinei  „Administrarea rețelelor de calculatoare”. În cadrul cursurilor practice, elevii noștri au posibilitatea să se familiarizeze și să se perfecționeze în ceea ce privește montarea echipamentelor și interconectarea rețelelor de calculatoare.

Elevii Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au participat, în perioada 8 – 12 mai, la Concursul de apărare cibernetică CyberMAN 2023, organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naționale.
CyberMAN23 a reunit participanți din instituțiile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională MApN – CRISC-uri, academii militare, școli militare, colegii naționale militare, personal cu atribuții IT/cyber din unități militare, structuri guvernamentale: CyberINT/SRI, DNSC, MAI, SPP, STS, SIE. De asemenea, au participat şi operatori economici cu capabilități de securitate cibernetică: BitDefender, BitSentinel, DatacoreSystems, Deloitte, EnevoGroup, Safetech, TrendMicro.Concursul a constat în două probe, prima probă a fost de tip CTF - Capture the Flag, iar a doua proba a fost tip R&B - Red & Blue.
Scopul competiției a fost de a testa cunoștințele și deprinderile în materie de securitate cibernetică.

©2023 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare