Ziua Internațională a Sportului Militar se sărbătorește anual, în 18 februarie, data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar, scopul principal al acestei organizații sportive internaționale fiind promovarea educației fizice și a activițăților sportive între forțele armate ca mijloc de întărire a păcii în lume.

Sub deviza “Prietenie prin sport”, militarii celor 140 de țări membre ale acestei organizații participă în această zi la activități sportive indiferent de aptitudinile lor fizice, de grade, funcții, vârstă sau gen. Sportul are capacitatea de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităților și de a încuraja egalitatea de gen, pacea și înțelegerea la nivel global.

  

Cursanții Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică au sărbătorit azi, 18 februarie, Ziua Internațională a Sportului Militar prin diverse activități sportive. Cursanții militari au marcat ziua prin alergări pe distanțe scurte și prin exerciții fizice.

Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, în cadrul Şcolii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică s-a desfășurat, luni, 21 decembrie 2020, ceremonia de depuneri de coroane si jerbe de flori pentru a omagia memoria eroilor care și-au dat viața pentru libertatea noastră.
Manifestarea a avut loc la Monumentul Eroului transmisionist maior post-mortem Niță Octavian, căzut la datorie în 22 Decembrie 1989, monument aflat în incinta Şcolii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

Comandantul Școlii Dorin ALEXANDRESCUCu o istorie de peste 78 de ani, Școala este continuatoarea tradițiilor de luptă ale principalelor entități de învățământ și formare continuă care au asigurat și asigură formarea și perfecționarea specialiștilor de comunicații și informatică din Armata României, fiind cunoscută ca o instituție de elită a domeniului, atât prin efortul generațiilor de profesori, instructori și comandanți, cât și prin valoarea absolvenților noștri deopotrivă: ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați sau personal civil contractual, valoare recunoscută în toate structurile sistemului militar.

Astăzi, beneficiind de sprijinul și coordonarea Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, fiind parte a procesului de transformare al Comandamentului, Școala, unită sub deviza SEMPER NEXUM se prezintă ca o instituție de învățământ modernă, dinamică și flexibilă, conectată la realitățile provocărilor domeniului și preocupată permanent de găsirea celor mai eficiente metode de pregătire a specialiștilor de comunicații și informatică.    

Acum, în prag aniversar, când cu toții ne pregătim de sărbătorirea Zilei Naționale a României, chiar dacă în condiții diferite impuse de pandemia COVID -19, gândul nostru se îndreaptă cu recunoștință către înaintașii neamului, cei care prin efortul și sacrificiul lor au făcut posibilă înfăptuirea României Mari dar și spre cei care timp de 102 ani au contribuit la construcția a ceea ce numim astăzi România – țara mea.

În numele colectivului Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică vă rog să îmi permiteți să urez tuturor românilor, oriunde ar fi, cele mai călduroase felicitări cu ocazia Zilei Naționale, multă sănătate și sărbători liniștite.

          La mulți ani, România!
          La mulți ani, români!

Colonel dr. Dorin Alexandrescu
Comandantul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

©2021 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare