ÎN ATENȚIA CANDIDAȚILOR LA CONCURSUL DE ADMITERE PENTRU CURSUL DE FORMARE A SUBOFIȚERILOR ÎN ACTIVITATE!

Tabel rezultate finale admitere  13.10.2021

POSTURI SCOASE LA CONCURS!

Ceremonia deschiderii noului an de instruire 2021-2022 pentru cursanții Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a avut loc, marți, 5 octombrie 2021 pe platoul unității.
 
Evenimentul a debutat cu întâmpinarea domnului colonel Cristian Serescu, locțiitorul comandantului Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii și reprezentantul Statului Major al Apărării de către comandantul școlii, domnul colonel dr. Dorin Alexandrescu, a continuat cu oficierea serviciului religios și cu alocuțiunile comandantului școlii și reprezentantului Statului Major al Apărării. 

 

În cadrul evenimentului, domnul colonel Cristian Serescu a dat citire mesajului șefului Statului Major al Apărării, domnul general locotenent Daniel Petrescu care i-a îndrumat pe cursanți să se instruiască temeinic și cu responsabilitate iar în încheiere le-a urat mult succes în noul an de instruire.
“Vă cer dragi cursanți să vă instruiți temeinic, să dați dovadă de responsabilitate, să luați tot ce este mai bun de pe tărâmul științei și al educației, să deveniți vectori ai modernității cu viziune, polivalenți și competitivi. Eu vă mulțumesc, vă urez mult succes în cadrul anului de învățământ și sper să ne vedem la absolvire așa cum v-am promis”, a declarat domnul colonel Cristian Serescu.
 
De asemenea, comandantul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, domnul colonel dr. Dorin Alexandrescu a apreciat ca în ciuda provocărilor apărute din cauza pandemiei, anul de învățământ care tocmai s-a încheiat a fost un an eficient și este convins că noul an va fi pe măsura așteptărilor. 
“Aceste provocări ne motivează, ne ambiționează și sunt ferm convins că, împreună, dascăli și elevi vom reuși să le facem față, astfel încât, peste încă un an, prin rezultatele muncii noastre materializate în competențele obținute de absolvenții școlii să aducem plus valoare în toate structurile Armatei României, a declarat comandantul școlii, colonel dr. Dorin Alexandrescu”.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea unității.

Înaltpreasfinția Sa dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat joi, 16 septembrie 2021, slujba de sfințire a capelei militare cu hramul “Sfântul Arhanghel Gavriil” și  Sfinții Apostoli Petru și Pavel din cadrul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

La slujbă au participat un sobor distins de preoți, preotul slujitor Tiberiu Kiss, conducerea instituției și elevi militari. De asemenea, ne-a onorat cu prezența comandantul garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, domnul general de brigadă profesor universitar dr. ing. Ghiță Bârsan.

Mitropolitul a mulțumit conducerii școlii militare și tuturor celor care au contribuit la înfrumuseţarea acestei capele, un loc de rugăciune atât pentru militari cât și pentru enoriași.

„Este pentru noi o mare bucurie pentru că am reușit să punem împreună, inimă de la inimă, dragostea care să întărească credința noastră. A fi soldat, ostaș al lui Hristos înseamnă să ai un ideal de împlinit care depășește dorința personală sau interesele private. Este o lucrare deosebită aici şi am urmărit-o de mult timp. Ne bucurăm în mod special că în unităţile noastre militare avem preoţi care îşi împlinesc misiunea specială pe care o au, dar şi că au unde să slujească şi acesta este un lucru deosebit. De fiecare dată când păşesc într-o unitate militară simt un fior şi îmi manifest preţuirea faţă de Armata ţării. Vă mulţumim din tot sufletul pentru educarea pe care o faceţi tinerilor, nu doar militară, ci şi în taina credinţei. Tânărul luptător trebuie să aibă un crez, iar preotul şi soldatul depun un jurământ luat ca o garanţie în faţa lui Dumnezeu şi a celor care sunt responsabili de educarea noastră. Pe lângă mulţumirile adresate, adăugăm şi preţuirea noastră”, a spus mitropolitul Laurențiu Streza.Comandatul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, col. dr. Dorin Alexandrescu i-a oferit în dar Mitropolitului Ardealului placheta de onoare a școlii militare.

„Vă asigur că în acest loc copiii noştri vin şi găsesc ceea ce trebuie să găsească în toate bisericile. Vin din toate părţile ţării şi aici găsesc locul unde-şi manifestă dragostea creştinească. Chiar dacă familiile lor sunt undeva departe, găsesc aici în acest spaţiu o familie. Onoarea pe care ne-aţi făcut-o prin vizita Înaltpreasfinţiei Voastre nu poate decât să aducă un plus la acest locaş”, a spus comandantul școlii.

La finalul slujbei religioase, părintele Tiberiu Kiss a fost hirotesit iconom, în semn de preţuire a misiunii pe care o desfăşoară de mai mulţi ani în această unitate militară.

Capela militară este închinată Sf. Arhanghel Gavriil, ocrotitorul armei comunicații și informatică. El este cel care transmite veștile plăcute și comunică omenirii iubirea și speranța pentru o lume mai bună.


 

Ceremonia de absolvire a cursului de bază pentru ofițerii în arma comunicații și informatică, seria 2020 -2021.
Astăzi, 23 iulie 2021, în cadrul Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică a avut loc ceremonia de absolvire a cursului de bază a ofițerilor în arma comunicații și informatică, promoția “General Ioan Emanoil Florescu”.
La ceremonia a participat seful de stat major al Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, domnul colonel Gheorghe Spoială.


 

©2021 Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică

Căutare